Eiken Vloeren

Een massief eiken houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloerbedekking die er bestaat. Een eiken houten vloer heeft een robuuste maar stijlvolle uitstraling waardoor hij in vrijwel in ieder interieur geschikt is.

In Frans eiken houten vloeren zitten niet vol met noesten, daardoor is dit ook de meest voorkomende vloertype. Hierdoor komt de vloer rustig over en wordt het als een nette vloer ervaren. Een Frans eiken houten vloer is onbehandeld geelbruin tot cognac van kleur.

Eikenhout is duurzaam. Het is sterk en hard en beschadigt minder snel dan bijvoorbeeld grenenhout. Het hout voor een Frans eiken houten vloer heeft een betrekkelijk hoog gehalte aan looizuur.

Een eiken vloer is op veel manieren te bewerken en af te werken: oliën, lakken, roken, logen, borstelen of waxen. De kleur en de uitstraling van een eiken vloer kan daardoor beïnvloed worden.
Hout neemt gemakkelijk de temperatuur van de omgeving aan en daarom zal een eiken houten vloer over het algemeen warm aanvoelen. Een eiken vloer is daarom ook uitstekend geschikt voor slaapkamers.

De parketfabriek van Nederland Lieverdink verstrekt uitgebreide informatie over verschillende vloeren, houtsoorten en legvormen.

Tevens is een eiken houten vloer ideaal geschikt voor vloerverwarming.

Meer weten?
contact