Home » Wat is een geschikte vloer voor vloerverwarming?

Wat is een geschikte vloer voor vloerverwarming?

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming? Hoe worden deze vloeren gelegd? Bij Van Winden Vloerenstudio helpen we je graag bij het vinden van de perfecte vloer. Van Winden legt houten vloeren en betonlook gietvloeren op vloerverwarmingen. Daarbij zijn de vloeren duurzaam en kunnen ze met goed onderhoud wel 100 jaar meegaan. Lees snel verder om meer te leren over deze vloeren!

Houten vloeren

Een houten vloer past in elk soort interieur door de stijlvolle, robuuste uitstraling. Al 25 jaar leggen we bij Van Winden houten vloeren op vloerverwarming. Tijdloze eiken houten vloeren hebben vele voordelen. Één van deze voordelen is dat de houtsoort eiken goed samengaat met vloerverwarming omdat de warmte makkelijk naar de oppervlakte komt. Samen met de juiste dikte en breedte, is een eiken vloer zeer geschikt voor vloerververwarming. Naast eiken houten vloeren leggen we ook andere houtsoorten op vloerverwarming. We laten graag zien welk aanbod aan vloeren we in onze exclusieve Vloerenstudio hebben. Kom gerust langs in onze winkel om dit aanbod te bewonderen.

Betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer heeft een industriële, trendy uitstraling. Ze zijn de laatste jaren zeer in trek door de moderne, stijlvolle stijl. Daarbij is onze betonlook minerale egaline gietvloer uitermate geschikt als vloer voor vloerverwarming. Dit komt doordat de vloer bestaan uit kunststof wat een goede warmtegeleider is en omdat de vloer direct contact maakt met de vloerverwarming. Dit samen zorgt voor een optimale verwarming. Dus een betonlook vloer maakt je huis goed warm en is ook een optie als vloer op vloerverwarming.

Meer weten over betonlook gietvloeren?

Hier lees je er alles over

Hoe worden de vloeren gelegd?

Van Winden Vloerenstudio legt vakkundig de beste vloer voor vloerverwarming bij jou in alle soorten ruimtes. Met onze kennis en ervaringen helpen we je graag verder. Het leggen van onze eikenhouten vloer op vloerverwarming gaat snel en kan binnen een dag klaar zijn. Bij het leggen van onze houten vloeren werken we met de ingefreesde leidingen in bestaande cementvloeren. Daarbij maken we de gaten dicht en egaliseren we de ondervloer. Na het egaliseren kunnen we de houten vloer vastlijmen op de vloerverwarming. Zodra de vloer ligt, is er nog een extra optie om deze te laten bewerken met bijvoorbeeld een structuurtje. Hiermee maak je de vloer meer eigen en unieker. Bij Van Winden doen we er alles aan om de beste houten vloeren voor vloerverwarming te vinden.

Onze betonlook gietvloeren gieten we in elke soort ruimte. Zo ook bij jou thuis op de vloerverwarming. Het gieten van de vloer doen we in meerdere lagen en zal tussen de 3 en 5 dagen duren. Met de vleugen van de spatel brengen we de lagen aan om zo het betonlook-effect te creëren en de vloer te egaliseren. Daarbij werken we kleine oneffenheden zoals luchtbelletjes en kleine korreltjes vakkundig weg. Na elke laag laten we de vloer drogen waardoor het proces nét iets langer duurt dan het leggen van bijvoorbeeld een houten vloer. Maar als de betonlook gietvloer dan klaar is, heb je wel een schitterende, trendy vloer waarvan je jaren kan genieten.